De fysiotherapeut
Een fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat. De behandeling kan onder meer bestaan uit oefentherapie en massagetherapie. 

Fysiotherapie kan verschillende doelen hebben: het verbeteren van het bewegend functioneren; het voorkomen van nieuwe klachten; beter leren leven met een beperking. De fysiotherapeut kan ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van ziekten en klachten en bij het voorkomen of verhelpen van arbeidsongeschiktheid.

Specialisaties
Er zijn verschillende specialisaties mogelijk. De fysiotherapeut kan zich bijvoorbeeld specialiseren in de specifieke problemen van sporters, kinderen of ouderen. Ook kan de fysiotherapeut zich specialiseren in bepaalde aandoeningen. Bijvoorbeeld incontinentie of bekkeninstabiliteit; whiplashklachten; specifieke sportblessures; psychosomatische klachten (stress, hoofdpijn, hyperventilatie etc.). 

Bij fysiotherapie Sappemeer werken fysiotherapeuten die niet alleen werkzaam zijn als algemeen fysiotherapeut maar zich daarnaast hebben gespecialiseerd als bekkenfysiotherapeut, geriatrisch fysiotherapeut of sportfysiotherapeut. Ook zijn er therapeuten die speciaal aandacht hebben voor klachten in verband met een whiplash.

Meer informatie over de verschillende specialismen kunt u vinden bij het overzicht van de medewerkers.