Geriatrische fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het behandelen van ouderen die te maken hebben met de gevolgen van ouderdom, ziektes en/of verwondingen. Geriatrische fysiotherapeuten hebben kennis van de specifieke uitdagingen en behoeften van oudere patiënten en helpen hen om hun mobiliteit, kracht en onafhankelijkheid te verbeteren.
 
Het doel van geriatrische fysiotherapie is het maximaliseren van de functionele mogelijkheden van ouderen, het verminderen van hun pijn en het voorkomen van verdere achteruitgang van hun lichamelijke gezondheid. Dit kan worden bereikt door middel van oefeningen, stretching, massage en andere behandelmethoden. Geriatrische fysiotherapeuten kunnen ook advies geven over het gebruik van hulpmiddelen en aanpassingen aan de leefomgeving om de veiligheid en zelfstandigheid van ouderen te vergroten.
 
Geriatrische fysiotherapie kan worden ingezet bij verschillende aandoeningen, zoals beroerte, artritis, osteoporose, de ziekte van Parkinson en Alzheimer. Het kan ook nuttig zijn voor ouderen die zich voorbereiden op een operatie of die revalideren na een operatie.
 

Maak een afspraak met een specialist op dit gebied

Chantal Bloem
Algemeen fysiotherapeute
Chronisch zorgnet, Hart/longen
Claudicatio, Dry Needling
 Afspraak via e-mail

 

Reviews