"COPD training" verwijst naar trainingen die worden gegeven aan mensen die lijden aan de chronische longziekte COPD (chronic obstructive pulmonary disease). Deze trainingen zijn bedoeld om patiënten te helpen hun symptomen te beheersen, hun kwaliteit van leven te verbeteren en hun onafhankelijkheid te vergroten.

COPD training omvat meestal:
 
  • Ademhalingsoefeningen: deze oefeningen zijn gericht op het verbeteren van de ademhalingstechniek van patiënten en het helpen van hen om hun ademhalingsspieren te versterken.
  • Oefeningen voor fysieke conditie: deze oefeningen zijn gericht op het verbeteren van de fysieke conditie van patiënten, het verminderen van kortademigheid en het helpen van hen om hun dagelijkse activiteiten te hervatten.
  • Dieetadvies: patiënten met COPD hebben vaak een verhoogde behoefte aan voedingsstoffen, dus dieetadvies kan helpen om een ​​gezond en uitgebalanceerd dieet te behouden.
  • Ondersteuning en counseling: COPD-training kan ook psychologische ondersteuning omvatten om patiënten te helpen omgaan met de emotionele en psychologische effecten van de ziekte.
 
Over het algemeen heeft COPD-training bewezen effectief te zijn bij het verbeteren van de kwaliteit van leven en het vertragen van de progressie van de ziekte bij patiënten met COPD.
 

Maak een afspraak met een specialist op dit gebied

Chantal Bloem
Algemeen fysiotherapeute
Chronisch zorgnet, Hart/longen
Claudicatio, Dry Needling
 Afspraak via e-mail

 

Reviews