Fysiotherapie
Voor veel verschillende aandoeningen kan fysiotherapie de oplossing tot herstel zijn. De fysiotherapeut is de specialist op het gebied van bewegen. Binnen de fysiotherapie zijn er veel specialisten werkzaam.
 
​Dry needling
Dry needling is een techniek die wordt gebruikt door fysiotherapeuten en andere zorgverleners om musculoskeletale pijn en bewegingsproblemen te behandelen door dunne, droge naalden door de huid in spierweefsel te steken.
Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie in de fysiotherapie waarbij de therapeut met zijn handen het lichaam behandelt. Het richt zich voornamelijk op het verbeteren van de bewegingsmogelijkheden van gewrichten en het verminderen van pijnklachten
Personal training
Een personal trainer is een coach op het gebied van gezondheid, lichaamsbeweging en welzijn die verantwoordelijk is voor het helpen van klanten bij het bereiken van hun doelen op het gebied van fysieke fitheid.
Etalage benen
Claudicatio intermittens, ook wel etalagebenen genoemd, is een aandoening waarbij de bloedtoevoer naar de benen beperkt is, wat leidt tot pijn en krampen tijdens het lopen of andere vormen van activiteit. Dit komt meestal door een vernauwing of blokkering van de slagaders in de benen als gevolg van atherosclerose, een aandoening waarbij de bloedvaten worden vernauwd door de ophoping van plaque
Shockwave therapie
Shockwave therapie is een medische behandeling die wordt gebruikt voor pijnvermindering en herstel van weefsel. Het maakt gebruik van hoogenergetische geluidsgolven die worden afgegeven aan het lichaam via een apparaat dat op de huid wordt geplaatst.
Geriatrische fysiotherapie
Geriatrische fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het behandelen van ouderen die te maken hebben met de gevolgen van ouderdom, ziektes en/of verwondingen. Geriatrische fysiotherapeuten hebben kennis van de specifieke uitdagingen en behoeften van oudere patiënten en helpen hen om hun mobiliteit, kracht en onafhankelijkheid te verbeteren.
Longtraining
"COPD training" verwijst naar trainingen die worden gegeven aan mensen die lijden aan de chronische longziekte COPD (chronic obstructive pulmonary disease). Deze trainingen zijn bedoeld om patiënten te helpen hun symptomen te beheersen, hun kwaliteit van leven te verbeteren en hun onafhankelijkheid te vergroten.